“Ooo, mida, hullult hea!” olid kahvliahvikesed rahul, kui oma esimest enda tehtud rohesmuutit proovisid. Sel talvel olid nad mahedat keelekastet kokku suristanud peamiselt banaanist, sügavkülmutatud marjadest ja veest või taimsest piimast. Sedasorti avokaadondus ja muruvärk on aga uus tase!
Kolmele-neljale
2 küpset banaani
1 küps avokaado
suur peotäis külmutatud marju (näiteks pohli)
suur peotäis spinatit või noort naati-nõgest
paar suurt lehtkapsa lehte
1 sl mett
4 dl vett
Koori banaanid, tee need mõneks tükiks ja viska blenderisse. Lõika avokaado pikkupidi pooleks, viska kivi ära, kougi lusikaga viljaliha blenderisse.
•
Kalla sekka ka suur peotäis marju, roheline, mesi ning vesi. Surista blenderiga minutike. Proovi ja timmi vajadusel joogi paksust ning maitset. Blenderda pisut veel ja naudi otsekohe!
•
Huhuu! Sellesse rohesmuutisse tasub suhtuda loominguliselt. Marjade asemel sobib imehästi ka näiteks mango. Siis oleks eriti omal kohal lisada ka suts kaneeli ja/või soola ja/või vaniljeekstrakti. Vee asemel võid katsetada näiteks õuna- või apelsinimahla või kookospiimaga. Heida sekka jääkuubikuid, kui tahad end jahutada. Disaini sametine joogipoolis julgelt endale suupäraseks!
Fotod: Stina Kase